Времето днес

Над страната ще се формира циклон, времето ще бъде предимно облачно и все още сравнително топло. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 5°.

Времето днес

Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня над източните райони. Тук, както и северно от планините, вятърът от юг-югоизток временно ще се усили и температурите ще се повишат до 18-19°.

В останалите райони от страната максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София около 12°. Главно в Западна и Централна България с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Вечерта, с ориентирането на вятъра от запад-северозапад, валежите ще се активизират. Ще започне застудяване.


 

Жълт код е обявен в 7 области на Западна България за 21 март заради интензивни валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите София-град, София-област, Видинска, Монтанска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска. В четвъртък вечер в тези области се очакват значителни валежи от дъжд (20-25 л/кв.м). Във високите котловини дъждът ще премине в сняг.