БСП - Добрич нареди листа от 10 кандидат - депутати

10 кандидати за народни представители за листата на Добричкия избирателен район за предстоящите на 12 май предсрочни парламентарни избори гласува на конференция, проведена в четвъртък – 21 март, общинската организация на БСП-Добрич.

БСП - Добрич нареди листа от 10 кандидат - депутати

На проведените преди нея събрания на основните партийни организации бяха направени  25 номинации, като отделно имаше номинация и за водач на листата.


След проведеното гласуване резултатите са следните. За водач на листата е предложен председателят на Общинския съвет на БСП-Добрич, Владимир Калчев. В нея влизат още Даниел Петков, Радослав Иванов, Стойка Янъкова, Генади Ганчев, Дариела Вълканкина, Пейчо Пеев, Милена Христова – гражданска квота. От висшия ешелон на БСП добричките социалисти поискаха Драгомир Стойнев и Явор Гечев. „Приемам този избор като доверие и отговорност” – заяви Владимир Калчев, който е предложен от 16 партийни организации.

 

В отчетния си доклад за дейността на общинската организация през последната година той посочи, че тя възвръща кондицията си. Учредени са 5 нови основни партийни организации с около 120 членове. Към БСП-Добрич, има и 50 съратници. „Гражданите на Добрич все повече припознават БСП като изразител на техните социални искания и за това най-после да осветли как се управлява община Добрич през последните години” – добави той.


Партийните членове на БСП в Добрич са крайно чувствителни на темата водач на листа, тъй като от 2001 г. до сега ръководството на БСП слага за водачи кандидати, които не са от региона. „Това е и причина за активността на организацията сега, защото тя повече не иска диктат, макар и от свои” – добави Калчев. Окончателното подреждане на листата на БСП или „Коалиция за България” за Добричкия избирателен район  ще стане от Националния съвет на БСП.