Ученици от ФСГ "Васил Левски" посетиха Окръжен съд – Добрич

Секцията на Сдружението на съдебните служители при Окръжен съд – Добрич представи работата на съдебната администрация пред ученици от Финансово - стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич.

Ученици от ФСГ "Васил Левски" посетиха Окръжен съд – Добрич
В срещата участваха 21 десетокласници от паралелка "Застрахователно и осигурително дело" при ФСГ "В. Левски".

Съдебният администратор Николинка Колева ги запозна с функциите и структурата на съда, със задълженията и отговорностите на работещите в отделните служби на специализираната и общата администрация. Обърнато бе внимание на възможностите за получаване на информация за участниците в съдебен процес и от други заинтересувани лица. Представена бе информацията, достъпна за всички от интернет страницата на Окръжен съд – Добрич.

Учениците посетиха деловодствата на съда, след което всеки от тях имаше възможност да наблюдава работата и да разговаря със съдебен служител от различните служби.

С инициативата секцията на Сдружението на съдебните служители при Окръжен съд – Добрич желае да популяризира работата на съдебната администрация. Срещата бе посветена на предстоящия празник на съдебния служител, който за трети път ще бъде отбелязан на 16 април – Ден на българската Конституция.
 
picture_007_600_01