Рехав протест в Добрич

За седма поредна неделя в Добрич се проведе протест. И докато в началото броят на участниците се измерваше с хиляди, днес те бяха едва около 80 човека.

Рехав протест в Добрич

img_7312_600 


 

По традиция протестиращите се събраха пред храм "Свети Георги". Там единият от координаторите на протестите за Добрич Пепа Рашева обяви, че Гражданската инициатива за обществен контрол в Добрич има предложения за развитие на малкия и средния бизнес в града и разкриване на нови работни места, които желае да обсъди на среща с кмета Детелина Николова. От местната власт ще бъде поискано и осигуряването на информационно табло в центъра на града. Протестиращите в Добрич ще се обърнат към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъдат проверени всички концесионни договори в областта от 1989 година до сега и при констатиране на нарушения да бъдат повдигнати обвинения. Протестиращите ще настояват за граждански одит във ВиК - Добрич, за да може специалисти извън водното дружество да проверят какво се случва в него.

 

img_7308_600 

 

Представител на протестиращите от София пък в същото време събираше подписи за регистрацията за участие в предстоящите избори на партия Демократична гражданска инициатива. В кутия бяха събирания и дарения в нейна полза. Координаторите на протеста в Добрич заявиха, че подкрепят желанието на колегите си от София да участват в политиката, но те самите ще продължат да се борят за промяна само на улицата и няма да участват във вота.

 

img_7314_600

 

img_7318_600 

 

Протестът продължи с мирно шествие по центъра на Добрич, което премина през централния кооперативен пазар - в знак на солидарност с исканията на работещите там, след което се насочи и към съдебната палата и Енерго-про.

 

img_7323_600

 

img_7324_600

 

img_7325_600

 

img_7326_600

 

img_7327_600