Школата за дигитална живопис и графика подреди пролетна изложба

Пролетна изложба представя в Окръжен съд – Добрич Школата за дигитална живопис и графика „Компютър арт” при Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич

Школата за дигитална живопис и графика подреди пролетна изложба
dscn2499_600 
 
Картините са подготвени специално за експозицията на Окръжен съд – Добрич. С 10 рисунки на цветя, животни и пейзажи в ярки багри възпитаниците й предават своето пролетно настроение. Всички работи са изпълнени с компютърната програма „Corel painter classic”. Тя дава възможност да се имитират различни техники и материали, които на практика е невъзможно да бъдат смесвани.
 
dscn2503_600 

Авторите са на възраст от 8 до 18 г. „Творбите на по-малките са изпълнени по-декоративно, с по-чисти цветове и орнаменти. По-големите творци създават живопис с по-сложни цветове, обем, постигат триизмерност на формата”, коментира ръководителката им Светла Симеонова. Двама от художниците са абитуриенти тази година и ще кандидатстват анимация и уебдизайн, допълни тя.
 
dscn2501_600 

Творби на възпитаниците на Школата за дигитална живопис и графика „Компютър арт” украсяват също Детското отделение на МБАЛ – Добрич, с идеята да дарят усмивки и красота на малките пациенти там.
 
dscn2500_600
 
dscn2509_600