Млади каравеловци бяха мениджъри за ден в Областна управа

Ученици от СОУ „Любен Каравелов” се запознаха с дейността на Областния управител и неговия екип

Млади каравеловци бяха мениджъри за ден в Областна управа

Днес Областна администрация Добрич бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”, за поредна година. Областният управител Желязко Желязков прие в кабинета си двама десетокласници от СОУ „Любен Каравелов” -  Женя Живкова и Недялко Николов, които предварително бяха заявили желание да споделят един работен ден в институцията.

 

В началото на деня, спазвайки процедурните правила, младите мениджъри подписаха Договор за обучение в рамките на кампанията. Според указаните задължения, заедно с Областния управител и организатора на инициативата „Джуниър Ачийвмънт България", трите страни обединяват усилията си за популяризиране и развитие на възможностите за сътрудничество между публичния сектор, бизнеса и образованието.

 

Областният управител Желязко Желязков поздрави учениците за мотивацията им да научат повече за държавната институция и да се запознаят с добри административни практики. Той представи „визитката" на Областна администрация като структура на държавната власт, основните дейности и правомощия на звената, както и една от основните функции - предоставянето на административни услуги на гражданите. Желязков изрази убеденост, че за младите мениджъри това е прекрасна възможност  за практическо обучение и за запознаване с различни структури на местната власт.

 

В рамките на работния ден, Женя и Недялко се присъединиха към екипа на администрацията и се запознаха с практическите процеси и действия по документи. Те беседваха със зам.- областния управител Стефка Генчева и директора на специализираната дирекция Валентина Николова. Интерес предизвика работата по две национални кампании -  „Да изчистим България за един ден" и „Месец на Европа, април-май 2013”, по които Областна администрация работи в партньорство с общините от областта.     

 

За „придобит опит" и за успешни първи стъпки в административната дейност, младите мениджъри получиха сертификати от Областния управител Желязко Желязков.     

 

Инициативата „Мениджър за един ден" се организира за дванадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България". Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери нa бизнеса и обществения живот.