8 месеца зад решетките при строг режим за неправоспособен шофьор

Районен съд – Балчик наложи наказание 8 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим в затвор от закрит тип на 28-годишния Ст. Я. С. от гр. Балчик.

8 месеца зад решетките при строг режим за неправоспособен шофьор
Той бе признат за виновен в това, че в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началника на РУ „Полиция” – Балчик, влязло в сила на 22.03.2012 г., за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство, при условие на продължавано престъпление, на 13.09.2012 г. и на 25.09.2012 г. в гр. Балчик и по път от с. Соколово за гр. Балчик, е управлявал лек автомобил „БМВ”, без да притежава свидетелство за управление.

По молба на подсъдимия и след като той призна вината си и фактите, събрани в обвинителния акт, Районен съд – Балчик допусна делото да протече като съкратено съдебно следствие. По този ред е наложено наказанието на Ст. С., като първоначално определеното от съда – 1 година лишаване от свобода, е намалено с 1/3 и съдът постанови той да изтърпи 8 месеца лишаване от свобода при строг режим в затвор от закрит тип.

По делото е установено, Ст. С. не е правоспособен водач на моторно превозно средство. Той е бил наказан с наказателно постановление, влязла в сила на 22.03.2012 г., за управление на автомобил, без да притежава необходимото свидетелство за управление. След това продължил да шофира лекия си автомобил „БВМ”. На път за дома си с колата, Ст. С. бил спрян за проверка на 13.09.2012 г. от служител на органите на реда. Установено било, че той не притежава свидетелство за управление и за това му бил съставен Акт за установяване на административно нарушение.

На 25.09.2012 г. автопатрул при РУ „Полиция” – Балчик, спрял за проверка по пътя от с. Соколово за гр. Балчик лек автомобил „БМВ”. Установено било, че той е шофиран от неправоспособния Ст. С. За извършеното нарушение отново му бил съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Ст. С. има минали осъждания.