Китайски хотел предлага новогодишна вечеря за 60 000 долара

Хотел в китайския град Сучжоу оцени предлаганата от него новогодишна вечеря на ... 60 000 долара.

Китайски хотел предлага новогодишна вечеря за 60 000 долара

Петзвездният хотел от популярна верига предлага на клиентите да прекарат незабравима нощ на втори срещу трети февруари, когато Поднебесната империя ще отбележи настъпването на новата година по лунния календар.

 

Освен вечеря за 8 души хотелът предлага на гостите нощ в президентски лукс и превоз с най-нов „Хамър", съобщават китайски средства за масова информация. Вечерята от 10 ястия няма да мине без деликатеси като перка от акула, трюфели и гнездо от лястовица.

 

Слухът и зрението на скъпите гости ще бъдат галени от майстори на местните изкуства. Според оценките на изданията това ще бъде най-скъпото новогодишно предложение в Китай. При това сумата от 388 888 юана (осмицата в китайския език звучи и като „богатство") за красивата и приятна нощ не е максималната. „Убеден съм, че много от наистина осигурените бизнесмени или свързани с властта ще направят значително по-големи сметки", твърди жителят на Пекин Сяо Бо.

 

Той отбеляза, че подобни празнични вечери според китайската традиция дават възможност за сериозно укрепване на деловите контакти, а оставяните чекове са въпрос на състезание между бизнесмените. Обилна вечеря за 8 души в обикновен пекински ресторант излиза около 300 долара, а новогодишна вечеря за 8 души в по-добър ресторант ще струва около 700 долара.

 

Вечерята на Пролетния празник се смята за една от най-важните в Китай. Традицията повелява тя да бъде проведена в тесен семеен кръг.