Времето днес

Максималните температури днес ще са между 15° и 20°, но ще е предимно облачно в Източна България

Времето днес
Минималните температури сутринта ще са между 5° и 10°, по Черноморието 10-12°, в София 5°. В предобедните часове в по-голямата част от страната ще е слънчево, но в северозападните райони на места с намалена видимост. По-значителна облачност през целия ден ще се задържи над Източна България и планините, а в следобедните часове на места там ще има и краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

През по-голямата част от деня по Черноморието ще е със значителна облачност, а след обяд на места и с краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде слаб, ще духа от запад, а максималните температури до 16-20°. Температурата на морската вода е около 6-7°, а вълнението ще е до умерено 2-3 бала.

Над планините ще е с разкъсана облачност, значителна над билата. След обяд над Централна и Източна Стара планина, в Източните Родопи и Странджанската област, ще има краткотрайни превалявания. Вятърът вече ще е от запад, предимно умерен. Температурите слабо ще се понижат. На 1200 м.н. в дневната температура ще е около 9°, на 2000 метра 4-5°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца.