Да почистим Добрич!

Община Добрич призовава гражданите да се включат в пролетното почистване на града, което ще стартира на 20 април с общонационалната кампания „Да изчистим България за един ден” и ще продължи до 30 април с традиционното Великденско почистване.

Да почистим Добрич!

От общината очакват както всяка година всички, които искат да им е чисто да съберат натрупаните от зимата отпадъци около дома си, да засеят цвете или посадят дърво, което ще им бъде предоставено безвъзмездно. За удобство на гражданите Общината осигурява ръкавици и чували за смет. Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани до контейнерите или на удобно място за извозване. По-активни наши съграждани вече са започнали с почистването и на много места има оформени малки китни градинки.


„А. С. А България” ЕООД  започна да почиства уличните регули от струпаните наноси през зимния период, както и хоризонталните линейни отоци. Предстои метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част. Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти”ще се погрижи за почистване на зелените площи и разделителните ивици на булевардите и централната част, както и на терени в жилищните комплекси. Училищата и детските градини, които са най–активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, градски парк съгласно предварителния график. Очаква се фирмите да почистят терените пред и около имотите си. Извозването на отпадъците ще се извършва от «А.С.А България» ЕООД, след като фирмите заявят предварително участието си и уточнят деня на извозване на отпадъците.

 

Всички въпроси свързани с кампанията, получаване на ръкавици и чували, заявки за извозване на събраните отпадъци се приемат на тел: 058 604 573; 058 601 207;  моб. тел. 0899028313; 0899984694

Община Добрич апелира: Нека от 20 до 30 април заедно да почистим района около дома си, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене.