Маратон на четенето в регионалната библиотека

За осма поредна година, по инициатива на Българска библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга“, Регионална библиотека „Дора Габе” организира Маратон на четенето.

Маратон на четенето в регионалната библиотека

Периодът през който ще се проведат разнообразни събития, посветени на книгата и четенето са в дните между две важни дати Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април. Маратонът на четенето през 2013 г. библиотеката посвещава на 125-годишнината от рождението на Дора Габе.



С тази инициатива библиотеката се стреми да поощри общуването на читателите с книгите, да върне любовта на хората от различни професии и възрасти към хубавите книги, към духовните ценности.


Апелът на библиотечната общност е да създадем заедно с нашите читатели един незабравим априлски маратон – празник на книгите и четящите хора! Да се потопим във вълшебния свят на приказките на Ханс Кристиан Андерсен (роден на 2 април) и преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура.

 

По този повод първата проява от маратона е презентация на „Принцесата и граховото зърно” и запознаване с произведенията на Ханс Кристиян Андерсен, с ПДГ на ОУ „Ст. Караджа” по повод  2 април – Международен ден на детската книга, утре от 10 часа, във фоайето с пиано на РБ „Дора Габе”.