Времето днес

Днес ще бъде облачно с валежи, след обяд в цялата страна. Очакват се значителни количества - в повечето райони между 10 и 15 л/кв.м, а на отделни места - до 30 л/кв.м.

Времето днес
В Южна България ще има и гръмотевици. В източната половина от страната ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток, а в западната - вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури между 12° и 17°, в София около 12°, според  прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието времето ще бъде облачно, постепенно ще завали дъжд. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра – от сняг. Има условия за значителни валежи, в Рило-Родопската област придружени от гръмотевици. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.