Времето днес

Валежите след обяд спират, максималните температури днес ще са между 13° и 18°

Времето днес
Днес преди обяд на места, главно в североизточните райони ще има слаби превалявания, но и там валежите ще спират. Започналото от юг-югозапад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и ще обхване по-голямата част от страната. В следобедните часове по-значителна ще бъде облачността над Рило-Родопската област, където слабо ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, предимно между 13° и 18°, в София – около 13°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция "Фокус".
 
Над Черноморието в сутрешните часове ще има превалявания, но и те ще бъдат в процес на спиране. По-късно през деня ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури - между 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала. Температурата на морската вода е 7°-10°.
 
Над планините ще има променлива, в следобедните часове често значителна облачност. На отделни места ще превали слабо. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°.