Уличните протести в Добрич спират

Инициаторите са взели решение решение да изразяват негодуванието си под друга форма - с постоянна работа по проблеми, защото този вид на протести - с излизане на улицата вече е изчерпан, съобщи Пепа Рашева.

Уличните протести в Добрич спират
Продължава събирането на подписи в подкрепа на декларацията, която връчиха на кмета, по време на протеста срещу шистовия газ в четвъртък. В продължение на работата в посока граждански контрол и прозрачност на институциите утре в областна администрация ще бъде внесено писмо с няколко искания.
 
Протестиращите настояват областният управител да информира общините, че на предстоящите априлски сесии на ОбС, трябва да одобрят решение за по-голям публичен контрол, т.е. когато има подаден сигнал по обществен проблем, то проверката по него да се прави с участието на заинтересования гражданин или упълномощен от него специалист, или неправителствена организация.
 
Настояват още да се приеме като правило в общините и т.нар. заявен интерес, т.е. - когато един човек е поискал от общината информация по дадена тема, служителите на администрацията да го уведомяват с SMS, по имейл или по телефона, за да се избегне пропускане на срокове. Рашева заяви, че общините се оправдават с това, че информацията е била качена на сайта или пък залепена на табло.