Откриха борсата за семена в Добрич

Традиционната Борса за семена и посадъчен материал бе открита преди минути в спортен комплекс Простор в Добрич. Всяка годишна програма на Добрички панаир АД започва с провеждането на това изложение. Тази година борсата за семена се провежда за 17-и път.

Откриха борсата за семена в Добрич

Официални гости на откриването бяха областният управител Желязко Желязков, Иван Мандев – предс. на ОС – Добрич, кметът на Добрич Детелина Николова, зам. изп. директор на ДФ Земеделие д-р Драгомир Господинов, Димитър Греков - ректор на Аграрен Университет - Пловдив и Звезделина Иванова – изп. директор на организатора на борсата  - Добрички панаир АД.


 

Изложението ще продължи от днес до 5 февруари (събота). Зала „Добротица” ще бъде отворена за посетители от 9 до 18 часа. През петте дни земеделските производители ще имат възможността да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2011. На борсата се предлагат богат избор от семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, специализирана литература.

 

Участниците в изложението са 70, 10 от които от Добрич. Холандия, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния и други държави участват чрез своите представителства.

 

В рамките на Борсата за семена и посадъчен материал на официална вечеря днес отново ще се връчват наградите на Добрички панаир АД в двете категории - “Български семепроизводител” и "Търговско представителство".

 

img_6103_600