Двойка французи обикаля света на колела, днес са в Добрич

Разходката им из Европа и Азия е започнала преди 6 дни и ще продължи цяла година.

Април 9, 2013 - 11:53
Април 9, 2013 - 11:53
 0
Двойка французи обикаля света на колела, днес са в Добрич

Мечтали ли сте да пътувате из целия свят и да разгледате красотата на всяко кътче на планетата, всеки ден да сте на ново и непознато място, да опознавате живота на хората там?


 

Оказва се, че това е много по-лесно осъществимо от колкото изглежда и далеч не изисква огромни финанси. Всичко, което е необходимо е колело, две раници с най-необходимото, волен и авантюристичен дух, и сродна душа, с която да споделиш това уникално изживяване.

 

Това ни доказват двойка французи от Оксер, които преди 6 дни са кацнали в Букурещ. От тогава те са се качили на колелата и ще се предвижват само с тях в продължение на цяла година. Днес 40-годишният Дейвид Гуми и 32-годишната му приятелка Джулия Клър пристигнаха в Добрич. Те за първи път са в нашия град и ще останат два дни. След това ще разгледат и добруджанското черноморие. Следващата страна в обиколката им е Турция, а от там ще се насочат към Грузия, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Камбоджа и много други държави в Азия. Планирали са велотурът им да продължи точна една година.

 

Това е най-мащабното и продължително подобно пътуване на Дейвид и Джулия от общо 4. Първите два пъти те са обикаляли из родината си на колела в продължение на месец. През миналата година с велосипеди те са прекосили цяла Европа - от Франция до Румъния и обратно. Затова този път велоавантюрата им е започнала от Букурещ.

 

p4090002_600