Атанас Атанасов: Напускам листата, но не и Атака

Областният координатор на партията изрази своята принципна позиция във връзка с решението на централата как да бъде подредена листата за предстоящия вот.

Атанас Атанасов: Напускам листата, но не и Атака

Атанас Атанасов е бил номиниран от местните сткуртури за неин водач.

 

Всички общински ръководства в Добричко предложиха областния координатор за водач на листата на Атака, Атанас Атанасов е утвърден бизнесмен, доказал се е като отличен лидер и многократно е показвал какво може и на какво е способен, обясни Десислава Димитрова - общински съветник и секретар на Атака - Добрич.

 

Централата на Атака обаче не е взела под внимание мнението на местните структури и е оставила Атанасов втори, за сметка на Николай Александров - щатен служител в централата на партията. 

 

Аз изразих своето несъгласие с това решение, като си направих отвод от листата за народни представители, обясни Атанас Атанасов. Позицията му е подкрепена от четири от петте члена на общинското ръководство на Атака - Добрич и от всички общински председатели в областта.

 

Атанасов е изразил аргументите си пред водача на листата Николай Александров и ръководството на партията - Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. "За успешни избори кандидатите за народни представители по области трябва да бъдат разпознаваеми както за твърдия електорат, така и за местната общност. Водачите трябва да са консолидиращи и обединяващи личности, които да търсят подкрепата на най-различни съсловия, да са наясно с проблемите на региона и да ги решават.", обясни позицията си Атанас Атанасов. На среща в София той дори е предложил вместо него, друг местен човек да оглави листата, но и това не е било прието.

 

Категорично заявявам, че не напускам Атака и не предавам каузата, за която сме се борили толкова години, позицията, която изразявам е срещу налагането на външни хора за нашия регион, обясни областният координатор. Аз оставам в Атака, заради каузата - защита на националните интереси, заяви Атанасов.

 

Той обаче прогнозира, че след изборите най-вероятно висшето ръководство на партията ще му поиска оставката.

 

Атанас Атанасов е член на Атака от февруари 2007 година. Каузата ми е и ще бъде отстояване на националните интереси във всички сфери на обществения живот, както и развитието и просперитета на област Добрич, заяви още той.

 

След оттеглянето му от изборите и вторият в листата също е от София - Калина Балабанова от младежката структура на Атака. Следват кандидати единствено от град Добрич, въпреки че от местната организация са били номинирани и представителите на останалите общини в региона.

 

Тези младежи от София начело на листата едва ли са запознати с местните проблеми - високата цена на водата, шистовия газ, увеличената такса смет, лошите ремонти на улиците; и едва ли ще се борят така ревностно за решаването им, коментира Десислава Димитрова. Тя отбеляза, че 80% от водачите на листи на Атака в страната са парашутисти.

 

p4110002_600

Десислава Димитрова - секретар на Атака - Добрич, Диана Колева - член на общинското ръководство, Атанас Атанасов - областен координатор, Явор Георгиев - член на общинското ръководство и председател на младежката организация, Ивелина Колева - общински председател на Атака - Балчик