23-ма възпитаници на аграрната гимназия се включват в ученическа практика

След приключването и отчитането на практиката на всеки ученик се изплаща стипендия в размер от 300 лв.

23-ма възпитаници на аграрната гимназия се включват в ученическа практика

Областен информационен център – Добрич, съвместно с Глобални библиотеки, проведе информационна среща с ученици и преподаватели от Професионална гимназия по аграрно стопанство.


 

Учениците и техните преподаватели се запознаха с проектния цикъл и стъпките, водещи до успешна реализация на едно проектно предложение. Основната цел на срещата беше представянето на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и процедурата за „Ученически и студентски практики“. Експертите от ОИЦ – Добрич разясниха основните моменти на проект „Ученически практики“ – цели, обхват, кой може да кандидатства и каква е продължителността на практиката.


На срещата бяха представени още настоящите оперативни програми и техните приоритети, както и добри практики по всяка една от тях.


Професионална гимназия по аграрно стопанство е едно от десетте регистрирани училища в област Добрич, даващо възможност на 23 ученици да се включат в проект „Ученически практики“.


Проектът е на обща стойност 28 млн. лв. и обхваща всички училища от системата на професионалното образование и обучение. Практическо обучение се предвижда да преминат  43 500 ученици. След приключването и отчитането на практиката на ученика се изплаща стипендия в размер от 300 лв.