Младеж предизвика авария по ж.п. линия и увреди влак

Служители на Районно управление "Транспортна полиция"-София към ГД "Криминална полиция" установиха 17-годишен младеж, увредил влак, съобщават от МВР.

Младеж предизвика авария по ж.п. линия и увреди влак

На 29 януари, малко след 12 часа е подаден сигнал, че край ж.п. тунел, недалеко от град Своге, има скъсване на контактната мрежа заради паднало отрязано дърво. Част от мрежата се стоварила и върху преминаващ по същото време пътнически влак от София до Лакатник, при което електрическият проводник счупил предното челно стъкло на мотрисата "Сименс-Дезиро" и предизвикал обгаряне по кабината на машиниста. По щастлива случайност инцидентът е завършил без пострадали пътници или хора от персонала на влака.



В хода на оперативно-издирвателната работа служители на „Транспортна полиция" открили извършителя - 17-годишен от Своге. Пред разследващите той обяснил, че решил да отреже дървото до железния път, понеже му трябвали дърва за огрев, но не съобразил височината му. Това причинило и прекъсването на контактната мрежа.


Нанесените щети, предизвикани от инцидента се оценяват на около 30 хил.лева. Влакът принудително е престоял около 130 минути, преди да бъде възстановено движението от Енергосекция - София.
Работата по случая продължава.