Отличиха 11 ученици във форума за публични изказвания за деня на конституцията

Отличиха 11 ученици във форума за публични изказвания за деня на конституцията
Теменуга Пенчева
Дванадесетокласничката Теменуга Пенчева от СОУ „Йордан Йовков” - гр. Тервел получи голямата награда „Най-добър оратор” на Форума за публични изказвания „Словото като закон, истина и право”, който се проведе в Деня на отворени врати в Окръжен съд – Добрич. Той бе организиран в партньорство с Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” гр. Добрич и Регионалния инспекторат по образование в гр. Добрич, и подкрепен от община гр. Добрич и други. В него се състезаваха 30 ученици от 8 до 12 клас от 10 училища.

obsta_snimka_600 
 
Жури и гости единодушно посочиха Теменуга Пенчева като най-аргументирано, най-въздействащо и убедително представилият се участник в конкурса. Абитуриентката от СОУ „Йордан Йовков” заяви пред тях своето виждане за „Правото” и „кривото” в България и в Европа”.

Журито с председател съдия Георги Павлов от Окръжен съд – Добрич открои като забележително присъствието на представителите на гр. Тервел, които спечелиха и две първи места. Втора възпитаничката на СОУ „Йордан Йовков” – Грета Николова, грабна първата награда в групата на десетокласниците. Тя бе разработила темата: „Съдът на времето, човека и институциите”. Росица Димитрова от Общински детски център „Малкият принц” бе отличена сред деветокласниците. Тя представи своята идея за „Съда на историята”.
 
Грета НиколоваГрета Николова 
 
Росица ДимитроваРосица Димитрова 
 
На първо място сред дванадесетокласниците се класира Калоян Попов от СОУ „Климент Охридски” – гр. Добрич. Той разсъждава за „Свободата и надеждата – моралният избор на обществото”.
 
Калоян ПоповКалоян Попов 
 
Радина МарияноваРадина Мариянова 
 
Първа награда сред участниците от единадесети клас получи Радина Мариянова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”. Словото й бе вдъхновено от Ботевата равносметка: ”Добро ли сме, зло ли правили, потомството нази ще съди”. На второ място в тази група журито класира двама представители на Финансово-стопанската гимназия в Добрич. Те са Михаил Михайлов, с неговото изследване на „Законността в миналото и днес” и Коста Колев с размислите му за „Човека пред закона на иституциите и пред закона на съвестта”. Трето място зае Ани Димитрова от СОУ „Климент Охридски” с темата „Съвестта – вътрешният съд на човека”.

Журито връчи две първи награди сред десетокласниците като отличи с приза и Петър Семов от Професионалната гимназия по туризъм в гр. Добрич. Той впечатли журито с размисли „В търсене на истината”. В категорията бе присъдена трета награда на Веселина Николова от Професионалната гимназия по земеделие в гр. Каварна. Тя бе избрала темата „Обществото и нуждата от норми и ред”.

Сред най-малките участници – осмокласниците, първа награда бе присъдена на Натали Иванова от СОУ „Димитър Талев” в гр. Добрич. Нейното слово бе фокусирано върху „Обществото и нуждата от норми и ред”.

Призьорите получаха книги, учебни помагала и комплект химикали. Класираните изказвания ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Добрич.
 
Наградените участници

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+