Марина и Николай Русеви - с изложба в Добрич

Варненското артистично семейство Марина Варенцова – Русева и Николай Русев гостуват с изложба – живопис на Арт център Добрич. Експозицията е сборна, в нея са представени творби от различен калибър, техники и формат, съобщи при откриването единият от авторите – Николай. Част от представените в Добрич платна са участвали в световни изложби.

Марина и Николай Русеви - с изложба в Добрич

art_600 


 

Чест за града ни е, че творци от много висока класа, като семейство Русеви откриха тук своя изложба, каза на откриването днес управителят на Арт център Добрич Николай Нейчев.

 

art2_450Марина Варенцова Русева е родена през 1971 г. в Санкт Петербург, Русия. Завършва Новгородското художествено училище, а по-късно защитава магистратура „Живопис” в университета „Херцен” в родния си град.

 

Досега има 6 самостоятелни и 32 съвместни изложби със съпруга си. Участва в национални и международни пленери, форуми и изложби в България, Русия, САЩ, Франция, Турция, Хърватска, Германия, Сърбия, Унгария, Румъния, Англия, Австрия. Работи в областта на живописта, илюстрация и приложно изкуство, дизайн. Нейни пейзажи са пръснати в частни колекции по цял свят. Семейство Русеви е сътворило и 10 олтарни картини за арменската църква „Св. Саркиз” във Варна и ватиканската църква „Св. Георги”.

 

 

art3_600
 

 


art1_450_01

 

Николай Русев е роден през 1969 г. и от 7-годишен се занимава с изобразително изкуство. Завършва специално художествено училище в Сливен и защитава с отличие магистратура на две катедри – „Графика” и „Живопис” в университета „Херцен”.

 

До този момент има 10 тематични самостоятелни изложби. Участник и организатор е на над 50 форуми, изложби и фестивали в Европа, Азия и Америка. Работи в областта на изящното и приложното изкуство, дизайн, от монументални до миниатюрни форми.

 
Голям арт  форум през септември организира Николай Русев, в който ще участват творци от 27 държави – над 120 души. Елитни музиканти от цял свят ще вземат участие в него, както и художници от 9 държави. Форумът ще приключи с изложба. Това е продължение на Балчишките пленери „Без граници”, съобщи Николай Русев, който отговаря за участниците – представители на визуалните изкуства. Ясен Казанджиев е организаторът на музикантите, съобщи още художникът.

 

 

art11_600