Трима тенисисти на домакините ще участват на "Изида къп" за деца

Състезатели от близо 15 държави ще вземат участие в международния турнир по тенис за деца до 12 години „Изида къп” в Добрич, съобщават от пресцентъра на организаторите. Квалификациите ще са събота и неделя – 27 и 28 април, а срещите от основната схема – от 29 април до 5 май.

Трима тенисисти на домакините ще участват на "Изида къп" за деца
1_600_08 
 
Тенисистите подали заявка да се включат в надпреварата са от България, Румъния, Македония, Германия, Чехия, Молдова, Беларус, Русия, Турция, Гърция, Израел, Грузия и др.
 
Турнирът е част от календара на Тенис Европа и носи точки за международната ранглиста. Основната схема ще бъде от 32 състезатели, като към 20-те известни вече ще влязат 8 от квалификациите и 4 с “уайл кард”.
 
Домакините от Изида, които разполагат с един от най-прекрасните тенис комплекси в Европа, ще бъдат представени от трима състезатели. С “уайлд кард” директно в основната схема ще влязат Георги Попов и Марина Христова, а от квалификациите участието си ще започне Радослав Божилов.
 
Супервайзор на турнира е Ивайло Бучински, като всички помощник съдии ще бъдат от Добрич.
 
3_600_04 
 
В същото време се разбра, че на турнира по тенис във Варна за момичета и момчета до 12 г., който е от календара на БФТ, Изида участва с 11 деца. При квалификантите най-добре се е представила Карина Георгиева, достигнала до трети кръг. Марина Христова ще започне участието си директно от основната схема.
 
4_600_05