Цветанов седем часа на разпит; Съдът реши: лицензът на „Лукойл България" няма да бъде отнет

Предявиха обвинения на трима шефове на СДОТО заради подслушването, пишат още всекидневниците в сряда

Цветанов седем часа на разпит; Съдът реши: лицензът на „Лукойл България" няма да бъде отнет

Разпит.


„Стандарт":

Цветанов седем часа на разпит

"Истината трябва да възтържествува". Това бяха първите думи на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов на излизане от столичното следствие. Вчера той прекара там малко над 5 часа и бе подробно разпитван по разследването срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. "Данните, които са класифицирана информация, няма как да споделя, защото подписах декларация. Странно ми беше, че си спомних всичко, което е свързано с моето детство. Питаха ме откога познавам Станимир Флоров - всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, жена му. Оттогава сме добри приятели", обясни Цветанов. По думите му съпругите им били близки, гледали заедно децата си и посещавали общи детски площадки. Цветанов изтъкна, че Станимир Флоров е голям професионалист, много честен човек и че никога не е знаел за оперативните дела, които в момента са на вниманието на прокуратурата.

 

Обвинения.

„Труд":

Предявиха обвинения на трима шефове на СДОТО заради подслушването

С постановления на Софийска градска прокуратура днес бяха повдигнати и предявени обвинения на Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов затова, че като директори на СДОТО-МВР не са изпълнили задълженията си по служба, от което са настъпили тежки последици - престъпление по чл. 387, ал. 2, вр. ал. 1 НК. Това съобщиха от прокуратурата.
Директорът на СДОТО-МВР Сергей Кацаров е обвинен и за престъпление по чл. 311, ал. 1 НК. Привлечен в качеството му на обвиняем е и началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров за извършено от него престъпление по чл. 287а, т. 2 НК.

 

Лара.

„Дума":

Похитителите на Лара Банева се грижили добре за нея

Похитителите на Лара Банева - дъщерята на Евелин Банев-Брендо, са се грижили добре за нея, стана ясно от интервю на майката на детето Моника Добринова. "Изобщо не са се карали, даже са измисляли различни истории, че всъщност те я пазят. Аз смятам, че те са знаели от самото начало, че ще я държат дълго, и са измислили тази стратегия. Причината е, че когато става дума за толкова малко дете, те са си дали сметка, че не могат дълго да я държат в лошо психическо състояние, което след това се отразява и на физическото", обясни Добринова. На момичето дори е било разрешено да гледа телевизия с изключение на новините и е получило блокче за рисуване от похитителите си.


Решение.

„24 Часа":

Съдът реши: лицензът на „Лукойл България" няма да бъде отнет

Административният съд спря заповедта на директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов за отнемане на един от лицензите на "Лукойл България" за данъчен склад, съобщи БНТ.
Припомняме, че с решение на директора на Агенция „Митници" на 22 април бе отнет лицензът, издаден на лицензирания складодържател „Лукойл България" ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес „Продуктопроводи - продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци."

 

Цени.

„Новинар":

Юристите в ДКЕВР спасяват евтината вода

Юристите в ДКЕВР ще спасяват евтината вода за столичани. Цената на живителната течност трябва да е по-ниска, но процедурата по намаляването й трябва да се изчисти от юридическа гледна точка. Целта е решението да не може да се обжалва в съда. Това съобщи председателят на регулатора Евгения Харитонова.
Цената на водата в столицата ще падне с около 4 но сто, ако регулаторната комисия има правен механизъм да вземе решението, след като "Софийска вода" изтегли своето предложение за 14 процента ръст.