Награждават две фирми за безопасни условия на работа

В Областна администрация - Добрич днес се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд. На него бяха разгледани постъпили номинации, относно награждаване на фирми от област Добрич за значим принос за осигуряване на безопасност и здраве при работа през 2012 година.

Награждават две фирми за безопасни условия на работа

Отличията са по повод Международния ден за безопасност и култура на труда - 28 април. 

 

Заседанието бе ръководено от главния секретар на Областна администрация Божидар Божилов.
    

В указания срок, в Областна администрация са постъпили две мотивирани предложения: от РЗИ - Добрич за награждаване на „ЗАВН - Добрич"АД и от Дирекция „Инспекция по труда" - Добрич за отличаване на „Агропласмент-92-В"АД.
    

Номинациите бяха одобрени, след като членовете на съвета предварително и обстойно се бяха запознали с изискуемата информация: история и дейност на фирмата през 2012 г.; постигнати постижения при осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на работниците и служителите си; иновации в сферата на  здравословни и безопасни условия на труд.
    

Членовете на съвета единодушно приеха предложението отличените фирми да бъдат наградени с грамоти на 9 май от 10 ч. в комплекс "Изида" в рамките на събитие, организирано от Търговско-промишлената палата Добрич.

 

imgp0039_600