Съдът обяви за решаване дело на Комисията за конфискация срещу добричлия

Окръжен съд – Добрич обяви за решаване гражданското дело, образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 31-годишния Евгени Р. Анг. от гр. Добрич и още трима ответници.

Април 25, 2013 - 12:01
Април 25, 2013 - 12:02
 0
Съдът обяви за решаване дело на Комисията за конфискация срещу добричлия

Съдът днес изслуша и прие заключението на вещото лице, изготвило съдебно-счетоводна експертиза за размера на законните приходите и направените от Евгени разходи в проверявания период. Според трите варианта, в които тя е изготвена по искане на страните, разходите на 31-годишния надвишават приходите му.   


 

Пресцентърът на съда уточнява, че на 11.08.2011 г. Варненският окръжен съд го е признал за виновен в това, че през периода януари 2007 г. – ноември 2010 г. в България и Германия той е участвал  в организирана престъпна група, създадена за трафик на хора през границата. Той е осъден на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Пресцентърът на съда припомня, че инспекторите на Комисията са установили разлика в приходите и разходите на Евгени Анг. в размер на 3 177 минимални работни заплати. Претендира се, да му бъдат отнети 7 имота, суми в лева и EUR, леки автомобили БМВ и Фолксваген, 19 мобилни апарати, пистолет с пълнители и патрони и други. Иска се да бъдат обявени за недействителни сделки за продажба на апартамент и два търговски обекта. Комисията е оценила на 755 254 лв. придобитото от Евгени, за което липсват данни за законни източници и подлежи на отнемане по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.