Започна Великденският базар в Добрич

Община град Добрич организира за втори път празничен Великденски базар на пл. Свобода. Той ще продължи до 9 май.

Започна Великденският базар в Добрич
p4300006_600 
 
В рамките на базара е предвидено изложение на художествени произведения и изделия на приложните занаяти. Художникът Николай Ханзъров – член на СБХ, представя маслени картини и графики. От приложните занаяти интересно участие има фирма от Добрич, която ще демонстрира  изработка на декоративни свещи по метода на леенето и топлото пресоване, сувенири и бижута от полимерна глина. Добрички майстори предлагат чрез Бизнес център – Добрич сувенири и ръчно изработени занаятчийски изделия. Като гост, традиционен участник във всички досега организирани базари е фирма от София, известна с авторски дизайн на ръчно изработени бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни. За втори път участва и фирма от Пловдив, която произвежда и пакетира пчелни продукти и богат асортимент техни производни. Местна фирма, производител на сладкарски и тестени изделия се представя с козунаци и козуначени рула с различни пълнежи, както и с разнообразие от еклери, толумбички, реванета, целувки, пасти и други традиционни изкушения.
    
p4300007_600 
 
Усещането за празник подсилват майсторите от Международен колеж гр. Добрич и Българска асоциация на хотелиери и ресторантьори - гр. Добрич с аламинути на скара, салати, гарнитури, топли и студени напитки.
 
За да засили празничния дух и атмосфера за втора поредна година на пл. Свобода ще бъдат експонирани великденски шарени яйца. Идеята е на Община град Добрич, а в акцията за оцветяване на яйцата се включиха децата от различни учебни заведения. Тази година колекцията се увеличава с още три яйца. В боядисването на новите яйца участваха  ученици на СОУ „Дора Габе“ – паралелки със засилено изучаване на изобразително изкуство - с преподавател Дарина Стаматова, ученици на СОУ „Св. Климент Охридски“ – паралелки от 4, 5, 6 и 8 клас с разширено обучение на изобразително изкуство – с преподавател Мария Попова, както и възпитаници на Школата за изобразително изкуство при Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.“ с преподавател Румяна Стоянова.