Жалба в РИК - Добрич: ГЕРБ с общинска пита помен прави

Жалбата в Районна избирателна комисия - Добрич и общината е внесена от Стойчо Стойчев.

Жалба в РИК - Добрич: ГЕРБ с общинска пита помен прави

Той смята, че ГЕРБ нарушава изборния кодекс, използвайки за агитация свободния Wi-Fi /интернет/ достъп в централната част на града. Средствата за него в размер на 9 624 лева са осигурени от общинския бюджет с решение на Общински съвет - Добрич. 


 

На 30 април 2013 г. Стойчо Стойчев използвал услугата в района на бул. „25 септември” №17 /до аптека Вива – 1/. С изненада установил, че наличните точки за безплатен интернет достъп са наименовани „gerb_dobrudjacable”. Заредила се начална страница със следното съдържание: в горния ляв ъгъл има лого с надпис Wi-Fi ГЕРБ; в центъра – листата на ПП „ГЕРБ” за 8-ми МИР със снимките и имената на кандидатите за народни представители, надпис „Имаме воля” и призив на 12 май да се гласува в бюлетината с № 15; текст: „Услугата се предоставя безплатно за гражданите на град Добрич благодарение на ПП „ГЕРБ” и определен доставчик на интернет.

 

"Уважаеми дами и господа, след като за изграждането на мрежата са разходвани средства от бюджета на община Добрич, то собствеността й също е общинска, а доставчика на услугата само подава сигнал до устройството, разпространяващо сигнала срещу заплащане. Грубо се нарушава чл. 152, ал. 3 от Изборния кодекс, който императивно забранява използването на публичен административен ресурс за целите на предизборната кампания.

Моля да задължите представителите на ПП „ГЕРБ” и община Добрич като собственик на мрежата, изградена със средства от бюджета на община Добрич да премахнат незаконосъобразно поставените и подвеждащи агитационни материали, както и да променят наименованието на свободната интернет зона.", се казва в жалбата до РИК - Добрич.

 

screenshot_20130430215357_1_600
 
screenshot_20130430215247_1_600_01