Детелина Симеонова: СДС единствен изчисти своите псевдоелити

СДС стана първата политическа партия, която реши проблемите свързани с политическите псевдоелити. Едва по-късно протестите в страната обозначиха този проблем.

Детелина Симеонова: СДС единствен изчисти своите псевдоелити
До днес аз не съм била партийно обвързана. Но днес СДС ми дава възможност, не само на мен, но и на други хора от гражданското общество, да реализираме експертни програми в името на нуждите на обществото. С това СДС отново показва далновидност на политическото мислене и силната си демократична предопределеност. Хората правят партиите, а не обратното. Време е вече кандидатите за народни представители да поемат лична отговорност с конкретни виждания и експертни програми. Това е начинът да се избяга от порочния кръг на популизма. В нашия избирателен район аз съм единственият кандидат за народен представител, който предлага конкретни експертни програми за реализация в няколко сектора на икономическия и обществен живот: земеделие, правосъдие, фискална и данъчна политика.
 
Към тях има изработени законопроекти – готови за обсъждане, с което отговорността за реализация е голяма. И тъй като политиката освен споделянето на общи интереси на група хора, е и начин за реализиране на нуждите на обществото, то гражданите трябва вече да могат да различават това и да предпочитат личната ангажираност и отговорност. В този смисъл, аз поемам личната отговорност за решаване на  част от проблемите ни, чрез реализиране на представените от мен програми.