Кои партии декларираха, че ще изпълнят исканията на протестиращите в Добрич

В декларацията са обобщени исканията от протестите в нашия град през последните 2 години.

Кои партии декларираха, че ще изпълнят исканията на протестиращите в Добрич

Национална гражданска инициатива за обществен контрол – Добрич предложи на всички водачи на листи за предстоящите избори да подпишат морален договор, че ще работят по исканията, формулирани на протестите в Добрич.


 

Декларацията съдържа 4 основни точки: 1. Да не се допуска по никакъв начин на територията на България да се осъществява проучване и добив на шистов газ и забрана на метода хидравлично разбиване (фракинг), с цел гарантиране здравето, поминъка и спокойствието на населението; 2. Да се преразгледат и/или анулират всички приватизационни сделки за  стратегическите ни отрасли и концесиите за природни ресурси - полезни изкопаеми, вода, енергетика и електроразпределение, добивни комбинати и всички печеливши за държавата заводи, телекомуникационни проекти, чуждестранните вериги магазини, банки; 3. Да се смени системата, чрез която се формира и контролира управлението в Република България, която да включва промяна на изборния закон с въвеждане на механизми, които не позволяват фалшифициране на изборите, въвеждане граждански контрол на ротационен принцип; 4. Да се създаде Национална програма с националните приоритети на Република България, които са духовност, история, образование, раждаемост, биоземеделие и селско стопанство, туризъм и икономика.


От Национална гражданска инициатива за обществен контрол – Добрич информират от кого е подписана декларацията в знак на съгласие да работи по нея в случай, че бъде избран и от кого е отказано:


Партии, чиито водачи на листи за Добрич са подписали декларацията, представени по азбучен ред:

Атака; ВМРО; ГЕРБ; ДАНО; ДПС; ДСБ+БДФ; ЕНП; Кауза България; Коалиция за България; Коалиция българска пролет; Лидер; НПО; НФСБ; Средна Европейска класа; ХДП

(Декларацията е подписана с партиен печат и личен подпис от Волен Сидеров, подписана лично от Бойко Борисов и приета за работа лично от Сергей Станишев.)


Партии, неподписали декларацията по различни причини, представени по азбучен ред:
СДС; Движение „България на гражданите”; РЗС, ДГИ

 
Партии, които не проявиха интерес или не отговориха по никакъв начин, представени по азбучен ред:
БЗНС; Българската левица; Глас народен; Горда България; Демократическа партия; Коалиция ЦЕНТЪР - СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО; Либерален алианс; КП ГРАЖДАНСКА ЛИСТА – МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ; Национал-демократична партия; Нова алтернатива