С мачове за купата започва годината за хандбалистите на Добруджа

В събота (5 февруари) от 15.00 часа ХК Добруджа ще изиграе първия си мач за година. Добричките хандбалисти гостуват на ХК Русе в зала "Ялта" в крайдунавския град.

С мачове за купата започва годината за хандбалистите на Добруджа

Мачът е от 1/8-финалите за Купата на България при мъжете. Победителят ще бъде излъчен в една среща. ХК Русе е отбор от Б група, докато Добруджа е лидер в мъжката А хандбална група.


 

Отиваме за победа, за нас този мач се явява встъпителен, тъй като не изиграхме нито една контрола през подготвителния период, въпреки това не очаквам трудности срещу Русе, заяви старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. Той иска от тима си да играе поне финал за купата.

 

Мачът срещу Русе пропуска опитният Светослав Божков. Той все не е напълно възстановен от контузия, а освен това в петък и събота, воденият от него юношески отбор на Добруджа набор 95-96 г. ще изиграе две контроли в Албена със спортната школа на Констанцa.

 

Освен Божков, поради ангажименти и Явор Николов няма да попадне в групата на Добруджа за мача с Русе.

 

Жребият за 1/4-финалите за купата ще се тегли на 7 февруари (понеделник), а срещите ще се проведат на 12 февруари. Полуфиналите и финалите от турнира ще се проведат на 19 и 20 февруари.