Окръжен съд – Добрич разгледа предложение осъден за грабеж да изтърпи остатък от предходно наказание

Окръжен съд – Добрич разгледа предложение на Окръжна прокуратура – Добрич 38-годишният Стелиян Анг. Стоянов да изтърпи отделно от наложеното му наказание 3 години лишаване от свобода още 5 месеца и 11 дни, които се явяват неизтърпяната част от предходно дадено му наказание.

Окръжен съд – Добрич разгледа предложение осъден за грабеж да изтърпи остатък от предходно наказание
Държавното обвинение мотивира предложението си с факта, че деянието, за което Стоянов е осъден последно, е сторено в изпитателния срока, в който е бил предсрочно освободен от изтърпяване на наказание в затвора Белене.

С присъда на Районен съд – Каварна той е бил признат за виновен за извършена на 24.04.2010 г. кражба при условията на опасен рецидив. Наложено му е било наказание 2 години лишаване от свобода при строг режим. Съдебният акт е влязъл в сила на 27.11.2010 г. На 29.06.2012 г. той е бил освободен предсрочно от затвора с неизтърпяна част от наказанието в размер на 5 месеца и 11 дни.

На 13.05.2013 г. Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между Стоянов и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на поредно наказателно дело в досъдебното производство. С определението на съда той получи наказание 3 години лишаване от свобода при строг режим.

По силата на споразумението той е признат за виновен в извършване на кражба и грабеж. На 13.12.2012 г. в гр. Ген. Тошево, в условията на опасен рецидив и след предварителен сговор с две лица на 27 години и 31 години от същия град, е отнел медна пръскачка, чугунен чувен, 2 ножици за рязане на ламарина, ел. мотор, казан за изваряване на ракия и други инструменти, всичко на обща стойност 538,80 лв. от владението на жител на гр. Ген. Тошево.

На 14.12.2012 г. в гр. Ген. Тошево, в условията на опасен рецидив и в съучастие с 31-годишния, е отнел стъклена дамаджана с домашно червено вино с вместимост 5 л. на стойност 12,90 лв. Той е бил заварен на мястото на престъплението, при което е употребил сила, за да запази владението върху откраднатото.

Окръжен съд – Добрич трябва да постанови решението си в срок от 1 месец.