Българи и румънци заедно за чиста Добруджа без шистов газ

Стотици хора от област Добрич ще се включат в протестните действия в сряда.

Българи и румънци заедно за чиста Добруджа без шистов газ

На 5 юни - Световен ден на околната среда, гражданите на Румъния масово ще изкажат своето несъгласие Шеврон да търси шистов газ в страната им.


 

Потърпевши от сондите на американския петролен гигант ще бъдат и в южната част на Добруджа. Затова в Добрич и цялата област също се подготвтят за протести срещу надвисналата екологична катастрофа.

 

Сборният пункт за град Добрич е в 8.30 часа в сряда до Паметника на загиналите добруджанци, над Лебеда. В 9.00 часа с коли и мотори ще се тръгне към Дуранкулак. Към добричлии ще се присъединят противници на шистовия газ от Балчик, Каварна, Шабла, Генерал Тошево и други. В 12.00 часа българи и румънци заедно ще протестират на границата до Дуранкулак. Припомняме, че само на 5 км. от там, до село Вама Веке, Шеврон има разрешение да търси шистов газ.

 

Тези от българите, които имат желание и възможност, ще продължат и към Румъния и ще се включат в многохилядния протест в град Мангалия от 17.00 часа.

 

Фирмите "Атанасов груп" и "Гергана - Деница" ще поемат транспортните разходи на затруднените финансово добруджанци, които обаче имат жаление да се включат в протестите. За да се възползвате от тази възможност, трябва да се свържете предварително с организатора на протестните действия за Добрич Синтия Недялкова на тел. 0888 789 488.