Екстрадират в Германия трима добричлии, разследвани за крупна кражба

Екстрадират в Германия трима добричлии, разследвани за крупна кражба
Даниел Петков (40г.), Тошко Тодоров (43г.) и Галин Атанасов (41г.) от Добрич, ще бъдат предадени на федералните немски власти, за да бъдат разследвани за крупна кражба, извършена в Германия през есента на 2011 година.

Днес Варненският апелативен съд потвърди определения на Окръжен съд Добрич от 23 май тази година, с които се допуска екстрадицията на тримата добричлии.Пресслужбата на съда припомня, че Главният областен прокурор на град Хоф, Германия поиска с европейска заповед за арест (ЕЗА) задържането и екстрадирането на българите. Срещу нашите сънародници е образувано предварително производство затова, че в началото на септември 2011 година проникнали с взлом в офиса на немска фирма, разбили трезора с електронна цифрова ключалка и взели 50 390 евро.


Според федералните власти Галин Атанасов е подбудител за кражбата. Той дал подробна информация за парите в трезора, за помещенията в немския офис и указания на Петков и Тодоров как да проникнат в  него. Законът във Федералната република наказва кражбата в особено големи размери и подбудителството към нея с 10 години лишаване от свобода.Както пред първата съдебна инстанция, така и днес тримата добричлии отричат участие в престъплението, за което немските власти искат да ги разследват. Апелативният съд обаче намира, че всички реквизити на ЕЗА и на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА) са изпълнени и потвърди определенията на Добричкия окръжен съд, с които е допусната екстрадицията на Даниел Петков, Тошко Тодоров и Галин Атанасов във Федерална република Германия.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+