Времето днес

Днес облачността ще бъде предимно значителна, в сутрешните часове в отделни райони, главно от Северна България, ще превалява дъжд, а след обяд на много места в страната отново ще превали и прегърми.

Времето днес

По-активни ще са явленията в Предбалкана и в източната половина от страната, където ще остане и ветровито - с умерен, в отделни райони до силен вятър от северната четвърт. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има преди обяд, главно над Югозападна България. Максималните температури ще са между 23° и 28°. В София - около 24°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

По Черноморието ще остане ветровито - с умерен и временно силен северен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна, в сутрешните часове с по-съществени разкъсвания и намаления. През втората половина от деня ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Максимални температури - до 23°-25°, температурата на морската вода е около 16° край Шабла, 19°-20° - на юг от Варна. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.