Времето днес

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд - с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.

Времето днес

Превалявания и гръмотевици ще има вече на места, главно в източната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, предимно северозападен вятър. Максимални температури - между 25° и 30°, в София 25°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метереология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчевa.



Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури 25°-28°, температурата на морската вода е около 16° край Шабла, 19°-20° - на юг от Варна. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра 19°, на 2000 метра 12°.