Футболната школа на Изида – трамплин към националния отбор

Футболната школа на Изида в Добрич вече осъществява мечтите на талантите на един от най-популярните спортове в света. Две деца са на прага на националния отбор, като те произлизат от тим, в който треньори и съотборници работят усърдно през последните години.

Футболната школа на Изида – трамплин към националния отбор

„Отборът на Изида с родени деца през 1999 г., който през отминалото първенство игра при по-големите, навлиза в своята възрастова група, а това ще даде възможност на тима да преследва по-големи резултати. Съставът седем години се е обигравал, създаден е колектив, а вече има и деца, които са извикани на лагер в проекто-националния отбор. Първоначално покани за лагера на националния тим получиха седем футболисти от нашата школа, като двама от тях бяха вратари. След пресявките останаха двама - Станислав Михайлов и Симеон Венциславов.



В момента са на лагер в Севлиево, където от 44 деца ще изберат 22 за юношеския тим на България до 15 г., който догодина да представя страната ни в официалните мачове. Това показва, че през последните години в школата ни се работи правилно и резултатите не закъсняват, след като се трудим с общи усилия. Още като малки децата празнуваха рожденните си дни заедно. Познават добре играта си, създадохме добър екип.

Днес много от водещите школи се опитват с кастинги да отмъкнат нашите таланти. Никой не можем да задължим да играе за нас, всеки сам си преценява, но на този етап се радвам, че получаваме доверието на родителите и децата и през следващата година, в която амбицията ни е да се представим успешно в първенството, а защо не този отбор, който е при най-големите ни състезатели в школата, да се съхрани и да представя Добрич и в горните възрастови групи – младша, старша възраст, младежи, а защо не един ден да имаме и мъжки отбор”, заяви за пресцентъра на клуба треньорът Светослав Кръстев, който е легендарен футболист от близкото минало на Добруджа.


Той добави, че школата е с отворени врати за всяко едно дете, което иска да играе футбол.
„Най-малките деца при нас са 5-годишни, а най-големите на 14 г. Имаме и такива, които са преминали през нашата школа, пораснали са и днес играят в Добруджа. Ние разполагаме с прекрасна спортна база в градския парк и в Индустриалната зона. Терените ни дават възможност да развием техниката в играта на малките таланти и това вече си проличава в играта. За нас е важно децата да станат преди всичко добри хора, да се забавляват, когато спортуват, и да разберат, че футболът е колективна игра, а успехът зависи не от един, а от всички”, допълни опитният треньор.