ПАОК спечели турнира в Албена, Бербатов връчи купата

Гръцкият ПАОК (Солун) спечели международния детски турнир по футбол „Локобол 2013 – РЖД” в Албена, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс. Шампионите получиха купата си лично от легендарния български футболист Димитър Бербатов, а със златните отличия малките таланти бяха наградени от Маргита Тодорова – търговски директор в „Албена” АД.

ПАОК спечели турнира в Албена, Бербатов връчи купата

Победителите добиха право да участват във финалния турнир на "Локобол-2013-РЖД", който е между 1 и 4 август 2013 г. в Москва и ще събере 20-те най-силни тима от предварителните етапи в Русия, Латвия и България. Втори в турнира останаха футболистите на Динамо Киев, следвани от Галатасарай, Левски, Раднички и Стяуа. Организаторите връчиха и индивидуални отличия.


Димитър Бербатов пристигна с яхта до Балчик, тъй като почива в Слънчев бряг. Нападателят на Фулъм бе придружаван от своите приятели – Косьо Мирчев, Сашо Томаш и вратаря Кючуков. Компанията бе докарана от Балчик до Албена с автомобил на организатора Евгени Маринов.

Бербатов изгледа второто полувреме на последния мач. В рамките на близо един час той раздаде множество автографи, близо 200 деца, родиители и фенове си направиха снимка за спомен с него.

„Поздравявам домакините от Албена и организаторите за този прекрасен турнир. Радвам се, че в България се провеждат турнири на такова високо ниво и тук участват детски отбори на отбори с богата история”, заяви Бербатов.

Турнирът е за деца родени 2002 година и е спонсориран от Руските Държавни железници (ОАО РЖД), Руско физкултурно спортно общество "Локомотив" и Детската футболна лига в Русия.