Новият областен управител на Добрич встъпи в длъжност

От днес областен управител на Добрич е Недко Марчев. Той е първият социалист на този пост. Назначен е с решение на Министерски съвет от 20 юни.

Новият областен управител на Добрич встъпи в длъжност

Недко Марчев е общински съветник в Генерал Тошево от 1991 година, а в последните 3 мандата е председател на местния парламент.



Посрещането е много топло и радушно, надявам се настроението и атмосферата да се запазят, коментира първите си впечатления от Областна администрация новият губернатор.

Като приоритети за първите си работни дни той посочи подсигуряването на безопасното протичане на жътвата и прибирането на реколтата, както и създаването на интернет зони в центъра на Добрич, на местата, където все още няма. Недко Марчев планира да проведе среща с протестиращите в нашия град. Разкриването на филиал в Добрич на Аграрен Университет - Пловдив пък е сред по-дългосрочните цели.

Заместник областните управители ще бъдат двама. Недко Марчев смята, че досегашната структура трябва да се запази и няма нужда броят им да се увеличава. Назначенията на заместниците няма да бъдат на квотен принцип, категоричен е областният управител.

Като свое хоби Недко Марчев посочи агрофитнесът, визирайки работата в градината.