Добруджа ще е домакин на 1/4-финала за купата по хандбал

Настъпи промяна в мястото на мача между Добруджа и Локомотив (Варна) от 1/4-финалите за Купата на България по хандбал при мъжете. Вместо в морската столица както първоначално бе обявено, срещата ще се играе в Добрич. Мачът е насрочен за събота, 12 февруари.

Добруджа ще е домакин на 1/4-финала за купата по хандбал

За домакини на мача първоначално бяха определени железничарите, тъй като те са шести в класирането, докато Добруджа е лидер в мъжката А хандбална група.

 

Поради проблем със своята зала във Варна от щаба на Локомотив днес са се свързали с президента и старши треньор на Добруджа Георги Андреев и са изразили желание мача да се играе в зала "Русалка". Двата клуба са се договорили срещата да се проведе в Добрич с начален час 18.00 часа.

 

Освен това публиката ще може да загрее с женски хандбал, тъй като и дамският състав на Локомотив ще играе своя мач за купата срещу Шугар също в събота в Добрич от 16.00 часа. Промените в програмата все още не са официално потвърдени от федерацията.

 

Единственият хандбалист на Добруджа, който е под въпрос заради травма за съботното съседско дерби е опитният Светослав Божков, който се възстановява от контузия. Както вече ви съобщихме, голмайсторът на жълто-зелените в последните 4 сезона Росен Колев ще продължи кариерата си в Германия.