Калина Балабанова пита министър Михайлова за депото край Стожер

Депутатът от АТАКА Калина Балабанова, избрана от област Добрич, участва в петъчния парламентарен контрол с въпрос към Искра Михайлова – министър на околната среда и водите.

Калина Балабанова пита министър Михайлова за депото край Стожер

Народният представител Калина Балабанова зададе въпрос относно бъдещите действия на Министерството на околната среда и водите по въпроса с изграждането на депо за отпадъци край село Стожер.


"На 9 юни се проведе протест против изграждането на депо за твърди и битови отпадъци на територията на село Стожер, област Добрич, община Добричка. Опасенията на протестиращите са, че този проект ще съсипе плодородието на земята и ще отрови подземните води, които напояват цяла Добруджа. Ето защо, до момента жителите на село Стожер са предприели редица действия, с които да се противопоставят на проекта Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич", заяви Балабанова. В тази връзка тя попита какви мерки ще предприеме Министерството на околната среда и водите за разрешаването на проблема с изграждането на депото.