Петимата подсъдими за грабеж от британци и кражби отиват зад решетките

Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между Окръжна прокуратура – Добрич и петима подсъдими за грабеж и кражби споразумение за решаване на делото им в досъдебното производство.

Петимата подсъдими за грабеж от британци и кражби отиват зад решетките

Съдът даде ход на заседанието по този ред след като установи, че причинените с деянията им имуществени вреди за над 51 хил. лв. са възстановени и прецени, че Наказателния кодекс допуска делото за извършените от тях престъпления да бъде решено със споразумение.  

По силата му 28-годишният Георги Д. Георгиев от гр. Добрич е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 199, чл. 195, чл. 346 и чл. 339 от Наказателния кодекс. За тези деяния той ще изтърпи наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим.

48-годишният Мариян Г. Георгиев от с. Дончево, община Добричка е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 196 от Наказателния кодекс. Той е наказан с 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

33-годишният Росен Ст. Костадинов от с. Карапелит, община Добричка е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 199, чл. 196 и 346 от Наказателния кодекс. За деянията си той получи наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим.

Стоян Ал. Пасев от гр. Добрич на 31 години, който е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 195 от Наказателния кодекс, ще изтърпи наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

31-годишният Красимир Ст. Великов от с. Карапелит, община Добричка е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 199, чл. 195 и чл. 346 от Наказателния кодекс. За тези деяния той получава наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Петимата заявиха пред съда, че признават вината си и доброволно са подписали споразумението с прокуратурата. Те се отказаха от разглеждане на делото им по общия ред и приемат последиците на споразумението на влязла в сила присъда. 

Окръжен съд – Добрич одобри споразумението след като получи съгласие за това от пострадалото от грабежа британско семейство.

Съдът разпореди останалите пострадали от престъпленията да бъдат уведомени, че могат да търсят обезщетение за причинените им имуществени вреди пред гражданския съд.

Окръжен съд – Добрич прекрати наказателното производство срещу петимата за посочените престъпления.