Министърът на културата ще връчи Голямата награда на 11-ото издание на Международния фестивал за късометражно кино “В Двореца”

Фестивалът се провежда в Балчик от 29 юни до 6 юли 2013 г. Официалната церемония по закриването на МФКК "В Двореца" е насрочена за 6 юли (събота) от 19:00 ч. в Каменна зала на комплекс "Двореца” в Балчик, а министър д-р Петър Стоянович ще връчи голямата награда на фестивала - Сребърна принцеса, с която ще бъде отличен най-добрият късометражен филм от престижния кинофорум.

Министърът на културата ще връчи Голямата награда на 11-ото издание на Международния фестивал за късометражно кино “В Двореца”

На закриването на Международния фестивал за късометражно кино “В Двореца” ще присъстват и заместник-министрите на културата Велислава Кръстева и Васил Василев.
  



В конкурсните програми на Международния фестивал за късометражно кино “В Двореца” тази година се представят 108 филма от 37 държави, като 96 от заглавията се показват за първи път у нас. България е представена с 30 кинопродукции.

„В Двореца” е международен фестивал за професионални късометражни филми с продължителност до 27 мин. Той се провежда традиционно всяка година в края на м. юни в Балчик и Варна. Основан през 2003 г., Фестивалът прерасна от състезателен форум за студентски филми в най-големия и престижен фестивал за късометражно кино в България и региона.

Организира се от фондация „Формат СФФ” и Народно читалище „Вещина”, в партньорство и с подкрепата на Община Балчик, Министерството на културата, ИА „Национален филмов център” и Държавен културен институт – Културен център „Двореца”, като е първият и единствен фестивал за късометражно кино в България, финансиран от Програма МЕДИА на Европейския съюз.