Сватба на протеста; Борисов призна, че го е страх от Сретен Йосич

Състоянието на блъснатото от пияния таксиджия дете се е подобрило, пишат още неделните печатни издания

Сватба на протеста; Борисов призна, че го е страх от Сретен Йосич

Протести.



„Монитор":

Сватба на протеста

След балерината на протеста в столицата вчера се появи и булка, заедно с младоженец и всички гости на сватбата им. Двойката, която се присъедини към провелия се за 30-и пореден ден митинг на пл. „Независимост", присъствала на демонстрациите от самото им начало. Затова младоженците решили да подкрепят протестиращите и в сватбения си ден. Вчера отново хиляди граждани скандираха „Оставка" под прозорците на МС. По-рано протестиращи блокираха Прохода Шипка за час. Те влязоха в разпра с недоволен от проявата им шофьор. По обед пък се проведе обичайният контрапротест пред НДК, на който беше съобщено, че в подкрепа на кабинета вече били събрани 98 215 подписа, като най-голям бил приносът на Кърджали. Там били събрани една трета от всички подписи.

Борисов.

„24 Часа":

Борисов призна, че го е страх от Сретен Йосич

Бившият премиер Бойко Борисов не скри, че се страхува от сръбския мафиот Сретен Йосич.
В интервю за радио К2 Борисов призна, че от известният като Йоца Амстердама се страхуват много хора по света.
„И не случайно холандските власти, когато дойдоха в България тогава казаха, че той от 4 години живее в България, но никой не смее да го арестува. Холандският прокурор тогава дори не искаха да им се запишат гласовете някъде, толкова ги беше страх. Тогава ние си проведохме операция, задържахме го, екстрадирахме го, холандците изпратиха военен самолет да го приберат, беше съден, после получи присъда 15 години и дотам. В България има към 12 000 затворници, ако разпитват затворниците за тези, които са ги вкарали вътре в затвора, представяте ли си какви разкази могат да се съчинят", коментира Бойко Борисов.

Рейтинг.

„Стандарт":

"Фич" потвърди рейтинга на България

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd. потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България. В чуждестранна валута той е "BBB-" и дългосрочният рейтинг в местна валута - на "BBB". Перспективата и на двата показателя е стабилна, съобщиха от Министерство на финансите. Стабилната перспектива отразява оценката на агенцията, че рисковете за кредитния рейтинг на страната са добре балансирани към момента. Въпреки това има рискови фактори, които биха могли да предизвикат преоценка на рейтинга. Сред тях са чувствителността на страната към развитието на еврозоната по отношение на търговията и финансовия сектор. Осезаемото влошаване на перспективите за растеж на икономиката и на фискалното управление на страната също биха довели до негативна преоценка на рейтинга.

Пострадали.

„Труд":

Състоянието на блъснатото от пияния таксиджия дете се е подобрило

Състоянието на 6-годишната Елена, която пострада много тежко при катастрофата на "Цариградско шосе", леко се е стабилизирало. Това съобщиха за Нова телевизия от болницата.
Лекарите обаче отказват да правят прогнози, защото детето все още е в критично състояние.
„От сутринта до момента имаме трайно подобрение, което означава, че сме преодолели критичните моменти. Продължаваме борбата с тежката черепно-мозъчна травма", коментира д-р Димитър Димитров, директор на МБАЛ „Света Анна".