Окръжен съд гледа предложение за групиране на наказания на осъдени за грабеж и кражби

Окръжен съд – Добрич разгледа предложения на Окръжна прокуратура – Добрич за групиране на наказанията на двама осъдени за грабеж и кражби.

Окръжен съд гледа предложение за групиране на наказания на осъдени за грабеж и кражби

Държавното обвинение предлага кумулация на наложените на 31-годишния Красимир Ст. Великов от с. Карапелит, община Добричка и на 28-годишния Георги Д. Георгиев от Добрич по две дела наказания. На 14.12.2012 г. е влязла в сила присъда на Районен съд – Добрич, с която всеки от тях е наказан за извършена кражба с 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Със споразумение от 03.07.2013 г. те са признати за виновни в извършване на грабеж, кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Георгиев е признат за виновен също за незаконно държане на оръжие. За тези деяния им е определено наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим

Окръжна прокуратура – Добрич предлага да се определи общо наказание на Великов и Георгиев в размер на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. Предвид интензивната им престъпна дейност се иска увеличение на това наказание с още 1 година лишаване от свобода.

Двамата осъдени и защитниците им помолиха съдът да групира наказанията, без да ги увеличава.

Окръжен съд – Добрич ще се произнесе по направените предложения в законния 30-дневен срок.