Глобиха шабленец, откраднал чехли и тиквени семки в Германия

Окръжен съд – Добрич призна финансова санкция, наложена от Районен съд – Шветцинген, Федерална република Германия, на 34-годишния Димитър Д. К. от Шабла. Той трябва да заплати 704,10 лв., колкото е равностойността на постановените му глоба в размер на 300 EUR и 60 EUR разходи за съдебното производство по курса на БНБ към датата на осъждането му.

Глобиха шабленец, откраднал чехли и тиквени семки в Германия

Те са дължими от Димитър по присъда на Районен съд – Шветцинген, влязла в сила на 14.07.2012 г. С нея шабленецът е признат за виновен в това, че на 04.07.2011 г. към 18 ч. в търговски помещения на фирма в Хокенхайм е отнел чехли за баня, пластир, средство за отстраняване на винетки, 2 опаковки тиквено семе, автопомпа и пемза, всичко на обща стойност 42,01 EUR, с цел да ги задържи, без да плати стойността им.

Окръжен съд – Добрич разгледа делото в отсъствието на Димитър, но след като назначи служебен защитник да представлява интересите му. По данни на негови близки, той не пребивава в България.

Окръжен съд – Добрич разпореди след влизане в сила на решението му, то да бъде изпратено за изпълнение на ТД на НАП – Варна, офис Добрич. За съдебния акт трябва да бъдат уведомени също Димитър и компетентните власти в държавата, издалата искането за признаване и изпълнение на финансова санкция.