Художници от Русия, Сърбия и България с изложба в Добрич

Творчески съюз на професионалните художници – Москва ще гостува с изложбата "Славянски мост" - живопис, графика, гоблен. Участват художници от Русия, България и Сърбия.

Художници от Русия, Сърбия и България с изложба в Добрич

Откриване е на 30 юли (вторник) от 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич.

Съюзът на професионалните художници е междурегионална обществена организация, която обединява повече от 2500 артисти: художници, графични дизайнери, скулптори, иконописци, дизайнери, бижутери, приложници, фотографи, изкуствоведи и преподаватели. Седалището на организацията се намира в Москва, а в много градове на Русия има офиси, както и клонове в Украйна, Молдова, Франция, България, Кипър и Израел.

Членове на съюза са организирали с успех изложби в Русия, Франция, Монако, Испания, Украйна, Италия, Швеция, Гърция, Кипър, Израел, Египет, Тунис и др. В България са  открити две изложби в София и във Варна.

В настоящата изложба "Славянски мост" участват както известни художници от Москва като заслужилите художници Владимир Лаповок, Петр Сацкий, Наталия Озерная и др., така и млади, талантливи автори от Русия и Сърбия. В нея са представени и българските художници Павел Николов, Мария Игнатова, Светлана Сорокина и др.

В залите на Художествена галерия - Добрич ще бъдат експонирани общо 60 творби – живопис, графика, гоблен.

За откриването в Добрич се очакват да пристигнат руски и сръбски художници.