Победа над Локо (Вн), Добруджа се класира за финалната четворка за купата

За поредна година хандбалистите на Добруджа ще участват в решителните мачове за разпределение на местата в призовата тройка в турнира за Купата на България. Преди минути добричлии се справиха в собствената си зала „Русалка” със съседите от Локомотив (Варна) в четвъртфиналния мач между тях.

Победа над Локо (Вн), Добруджа се класира за финалната четворка за купата

Двубоят започна с 11 поредни безответни гола, отбелязани от хандбалистите в жълто-зелено. Варненските железничари реализираха първия си гол чак в 14-тата минута при резултат 11:0 за Добруджа.


 

На почивката добричлии имаха сериозен аванс - 23:9. През второто полувреме бе даден шанс за изява и на хандбалисти от юношеската школа на Добруджа. За радост на близо 300 екзалтирани зрители в зала „Русалка”, Добруджа победи с 42:26 и така заслужи мястото си на полуфиналите, отстранявайки варненското Локо на 1/4-финалите.

 

Мачовете от файнъл фор ще се играят в края на следващата седмица във Варна. Домакин на финалите ще бъде Спартак (Вн). Преди 2 години хандбалистите на Добруджа спечелиха Купата на България, а през миналата играха финал. Сега добричлии отново са основен фаворит за трофея.