Базарът на мартеници вече е открит

От днес до 1 март в Добрич ще се проведе базар на мартеници. За първа година той е разположен на площад "Декомрация".

Базарът на мартеници вече е открит

От една страна това се налага от ремонта на центъра, а от друга се цели мястото да се превърне в традиционно за подобни базари в град Добрич. Мартениците се продават в познатите от коледния базар дървени къщички. Веднага след края на настоящия базар, от 2 март Община Добрич организира на същото място Пролетен панаир на занаятите, в който ще се предлагат произведения на художествени и приложни занаяти.

 

Освен в дървените павилиони, мартеници се продават и на открито на площад "Декомрация". В базара отново участват и заведения за бързо хранене.

 

Клиенти не липсват още в първия ден на базар „Мартеници”. В средата на февруари основно търсенето е от добричлии, които искат навреме да изпратят мартеници на своите близки в чужбина за да могат те и зад граница да се окичат с бели и червени конци на първи март по стара българска традиция. По-голямо търсене се очаква в дните непосредствено преди Баба Марта.

 

Участниците в базара са предимно добричлии, които в последните месеци са изработили сами мартениците. Промяна в цените спрямо предходната година не се наблюдава. 

 

img_6114_600