Албена АД подписа договор за сътрудничество със Софийския университет

Договор за сътрудничество между Софийски университет "Св. Климент Охридски", oбщина Приморско и "Приморско клуб" ЕАД бе подписан в 11 часа днес в конферентната зала на администрацията в община Приморско.

Албена АД подписа договор за сътрудничество със Софийския университет

Той предвижда осъществяването на комплекс от инициативи, насочени към издигане ролята на науката и образованието в развитието на черноморската община за периода 2013 - 2016 г. Договорът за сътрудничество бе подписан от чл.кор. проф. дин Иван Илчев - ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски", кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и председателя на Борда на директорите на "Приморско клуб" ЕАД Красимир Станев.


Сред целите на сътрудничеството между трите институции са: създаването на Черноморски конгресен и конферентен  център, провеждането на Първата европейска научна конференция за пясъчните дюни: "Флора, растителност – консервационна значимост, заплахи, опазване и управление”, подпомагане на развитието на музея в с. Ясна Поляна, усъвършенстването на парковата среда и създаване на Ботаническа градина – Приморско.

В рамките на договореностите ще бъдат приети общ план за студентски стажове за 2014 г. и интегрален план за управление на природния и културно-исторически комплекс „Ропотамо”, информират от пресцентъра на Албена. През тази година най-старото ни висше училище навършва 125 години от своето създаване. По повод 125 годишнината си Софийски университет организира международна изложба – културен форум „Откриването на Черно море”, на който община Приморско и „Приморско клуб” ЕАД също ще бъдат представени.