"Дива река" ще потопи добричлии в "Мистичен огън" утре в парка

На 1 август в Добрич ще гостуват Радостина Йовкова и етно-формация „Дива Река”. От 18.30 часа в Градски парк „Св. Георги” те ще представят своя проект „Мистичен огън”.

"Дива река" ще потопи добричлии в "Мистичен огън" утре в парка

В концерта ще вземат участие:



Радостина Йовкова-Иванова /вокал/ – една от младите и даровити изпълнители на Странджа. Родена е в гр. Средец, област Бургас. Висшето си образование завършва в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив. Солист на солист в оркестъра на Национален фолклорен Ансамбъл ”Филип Кутев” София с множество участия във фолклорни концерти както у нас, така и в чужбина, представяйки българската народна музика на сцени в Русия, Япония, Франция, Чехия, Белгия, Гърция, Англия, Италия и др. Носител е на призове и отличия, сред които Първо място в конкурса надпяване „С песните на Вълкана Стоянова” гр. Стралджа (1995), Специалната награда на журито на  "Фолклорен венец "Божура" – град Средец (1995), Специалната награда на журито – приз „Странджа пее” в с. Граматиково (1995), награда за изпълнител на 1995 година на Българска национална телевизия в надпреварата "Златен славей", приз "Пазител на Традициите" на АРИЗ - 7 за 2011 г. в областта на фолклора и др.

Христина Белева /гъдулка/ - солист в оркестъра на Национален фолклорен Ансамбъл ”Филип Кутев” София и музикант в група"БУЛГАРА".

Стела Петрова /контрабас/ - музикант в оркестъра на известния ансамбъл "ТРАКИЯ" град Пловдив.

Костадин Генчев /кавал/ - музикант и композитор в Оркестъра за народна музика на Бъгарското национално радио и един от основателите на нашумялата етно-рок група "БУЛГАРА".

Димитър Христов /тамбура/ – диригент на Оркестъра за народна музика на БНР и музикант в група"БУЛГАРА".

Петър Митов /ударни/- перкусионист и музикант с вещ поглед върху автентичния фолклор, участвал в много проекти и записи.

Петьо Костадинов /гайда/ - музикант и композитор в Оркестъра за народна музика на Бъгарското национално радио и участник в група"БУЛГАРА".